Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Una de les avaries més freqüents amb l'arribada de la calor és la que involucra l'aire condicionat. La més comuna és que cal fer una simple recàrrega de gas del circuit. Si el sistema de refrigeració es fa servir indegudament pot portar a un desgast dels conductes podent provocar trencament de filtres i fins i tot del compressor. Et recomanem que et passis per qualsevol dels tallers Hitcon, els nostres professionals t'assessoraran i podràs fer la recàrrega per €59,95. Recorda que al nostre taller a Bac de Roda comptem amb un departament exclusiu d'aire condicionat, atès per veritables especialistes.


#1 Fuites al circuit de l'aire condicionat

El circuit de l'aire condicionat és tancat i en condicions perfectes no hauria de necessitar mai una recàrrega. Al sistema circula el refrigerant i el seu oli, accionats pel compressor. Tot i això, el moviment a què és sotmès el circuit fa factible l'aparició de petites fuites que fan necessàries les recàrregues. Et recomanem que facis una revisió un cop l'any. El més convenient és que quan notis que l'aire condicionat no refreda com hauria de portar el teu cotxe al taller, altrament estaràs consumint combustible sense aconseguir la refrigeració desitjada. L'ideal és que previ a la recàrrega, es faci una visita a la recerca de la o les fuites per fer més efectiva la recàrrega del gas, encara que de vegades el pas del temps torna a les canonades poroses i aquesta pot ser la causa de necessitar-la. Els nostres professionals estan a la teva disposició per assessorar-te i ajudar-te a solucionar els problemes del teu cotxe.


#2 Avaria al compressor de l'aire condicionat

Si la climatització no funciona i s'ha comprovat que no hi ha fuites, aleshores la causa és al condensador, la vàlvula d'expansió o el compressor. Aquest darrer és la peça que s'encarrega de comprimir i descomprimir el gas refrigerant fent que es propagui per tot el circuit. És relativament senzill de reparar i fins i tot poden haver recanvis concrets que eviten la substitució completa. Normalment la causa de la falla és la manca de manteniment, una lubricació insuficient per manca d'estanquitat i la consegüent pèrdua de refrigerant i oli. Qualsevol avaria elèctrica o mecànica al sistema generarà que el compressor es desactivi. L'ideal és que un professional li faci una ullada per conèixer quin és el problema.


#3 Avaria a la caixa del climatitzador

La caixa del climatitzador és la peça que conté el ventilador encarregat d'impulsar l'aire condicionat a l'interior de l'habitacle i l'evaporador que és l'intercanviador de calor on es produeix la transferència tèrmica. Hi ha unes trapes que separen l'aire provinent de la calefacció de l'aire fred de la refrigeració, si no tanquen bé l'aire es barreja i no s'aconsegueix la temperatura desitjada. Si el problema és que el flux d'aire és insuficient pot ser perquè hi hagi un excés de pol·len o brutícia. És aconsellable revisar el filtre d'aire i fins i tot considerar la col·locació d'algun filtre antipol·lè.


#4 Avaria al condensador de l'aire condicionat

La funció del condensador és condensar el gas que es troba en estat gasós i liquar-lo amb l’ajuda del compressor. Aquest canvi d’estat produeix calor a altes pressions, que es dissipa a l’exterior a través de la canonada i les laminetes. És així que el refrigerant surt del condensador de forma líquida. Si notes que la potència de la refrigeració és baixa, que l'aire condicionat falla o que el ventilador del condensador està en funcionament continu, pot ser que el motiu estigui al condensador. Les causes poden estar en l'existència de fugides o de brutícia interior que impedeix que es faci un intercanvi de calor suficient.


#5 Avaria als filtres

Depenent del tipus dinstal·lació, els filtres són deshidratants o acumuladors. Aquest filtre té com a funció eliminar els cossos estranys i la humitat del refrigerant. Les avaries als filtres es poden deure simplement a l'envelliment. La substitució farà que la potència de refrigeració s'optimitzi.


Cadascun dels components presents en el sistema de refrigeració és important. Com en tota maquinària, per a un funcionament correcte, cal que totes i cadascuna de les peces pugui exercir la seva funció sense que cap altra interfereixi. Estaràs cansat d'escoltar-lo però és veritat, una revisió a temps evita avaries de més importància i per tant més costoses. En el cas de l'aire condicionat tingues en compte que el seu funcionament consumeix benzina i que per obtenir el rendiment adequat tot ha de funcionar correctament. A Hitcon us oferim un servei ràpid, amb bons preus i sense descuidar la qualitat. A més, no necessites demanar cita prèvia!!! Visita'ns a qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Badalona i Hospitalet.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.