Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Conduir és un plaer, però quan les temperatures pugen fan necessari l'ús de l'aire condicionat per poder-lo seguir gaudint. Moure'ns amb cotxe a la ciutat o viatjar de vacances a l'estiu, es pot associar a protegir-nos de la calor, escoltar música i gaudir del nostre cotxe. Des d'Hitcon volem explicar-te com estar segur que el sistema de climatització funciona correctament i també informar-te sobre les revisions i el manteniment que aquest suposa.


Controla l'estat de l'aire condicionat

El circuit de l'aire condicionat del teu cotxe és tancat, és a dir que si no existeix cap fuita mai no caldria recarregar el gas que hi circula. No obstant això, en tractar-se d'un circuit amb tubs flexibles, les fuites són comunes. La manca de gas al circuit genera que el sistema no refredi l'aire prou. D'aquesta manera estaries consumint energia del cotxe sense obtenir el resultat desitjat. És convenient que el sistema d'aire condicionat funcioni bé per optimitzar la relació cost – efectivitat, tenint en compte que la càrrega de gas no és cara. Apropa't a qualsevol dels nostres 4 tallers, sigues previsor!


Olor desagradable? Reviseu el filtre d'aire

Amb seguretat més d'una vegada en encendre l'aire condicionat has notat una olor desagradable. La causa és al filtre d'aire. La seva funció és tenir cura de la qualitat de l'aire que ingressa a l'interior del cotxe. Quan el filtre d'aire és brut o té uns quants anys, la seva efectivitat es redueix de manera important. Si s'obstrueix, pot reduir notablement el cabal d'aire. Si es troba en mal estat pot contenir bacteris, fongs o pols que entraran a l'habitacle i que inhalaran els passatgers. T'aconsellem que si notes qualsevol d'aquests símptomes ens vinguis a veure per fer una revisió del filtre d'aire. A Hitcon quan véns a carregar el gas de l'aire condicionat, revisem el filtre d'aire per assegurar la qualitat de l'aire que respires a l'interior del cotxe.


Quant consumeix aire condicionat del cotxe?

El sistema d’aire condicionat funciona transformant els aires calent del exterior en aire fred o viceversa. El gas del circuit és comprimit fins que es liqua, això passa perquè el compressor s'acobla al gir del motor mitjançant corretja i utilitza la força per funcionar. Aquest gas liquat passa per l'evaporador, que és una espiral o serpentí on el gas torna a l'estat gasós. La clau és que aquests canvis d'estat necessiten energia. És a dir, que per al motor aquesta és una tasca extra i per això consumeix més carburant. En general, el consum pot pujar entre un 5 i un 20% depenent del temps en què l'aire estigui funcionant, així com de l'estat dels components i la càrrega del circuit. Per estalviar diners és important que totes i cadascuna de les parts del sistema estiguin en bon estat. Consell: si el cotxe ha estat aparcat al sol, abans d'encendre la climatització, obre les finestretes i deixa que la calor acumulada surti de l'interior del cotxe.


La recàrrega del gas del circuit no és una tasca especialment complicada, però és aconsellable que la faci un professional, ja que és important no perdre gas en el procés. El gas emprat pot tenir efectes perjudicials sobre el medi ambient per la seva acció sobre la capa d'ozó i la seva incidència a l'efecte hivernacle. A més, hi ha diversos altres punts a revisar, com ja hem vist. Si vols estar tranquil amb la qualitat de l'aire a l'interior del cotxe i estalviar diners, el millor és que passis per Hitcon Automòbil Center. Els nostres professionals us aconsellaran i sense cita prèvia. T'esperem!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.