Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

El 60% dels vehicles que circulen a Espanya tenen més de 10 anys. Un cotxe amb aquesta antiguitat no es pot considerar vell, però sí que és més propens a patir certes avaries i accidents si el manteniment no és adequat. A més, es multipliquen les emissions de CO2 al medi ambient. Des d'Hitcon volem explicar-te els punts que es tornen més febles al cotxe amb el pas dels anys.


#1 Corretja de distribució

Normalment no es presta gaire atenció a la corretja de distribució per la seva llarga vida útil. És molt important prevenir i parar atenció a qualsevol avís que aquesta ens pugui donar. Si la corretja es trenca quan el cotxe està circulant es pot fer malbé el motor i la reparació pot sortir molt més cara. Al llibre de manteniment del teu cotxe està establerta la seva durada i la recomanació d'un quilometratge màxim per revisar-lo. Consulta el nostre bloc per obtenir més informació sobre la corretja de distribució. A Hitcon t'oferim els millors preus a les primeres marques, com Gates, Bosch, Dayco, Ina, Skf, Hutchinson i més. No deixis de consultar amb els nostres especialistes, et donaran opcions perquè triïs el millor pel teu cotxe.


#2 Embragatge

L'embragatge és un element de desgast, que s'accentua si conduïm a la ciutat. És normal que el pas del temps generi problemes; la clau és entendre que la seva reparació o substitució és una tasca de manteniment i no una avaria. L'accionament continu de l'embragatge genera el deteriorament del mecanisme i pot fer que l'embragatge “patini”. Portar el peu recolzat al pedal de l'embragatge, mantenir-lo atapeït als semàfors i no empènyer-lo fins al fons en passar les marxes, són costums que poden afavorir l'aparició de problemes. En el moment que calgui reemplaçar-lo, et recordem que a Hitcon tenim les millors marques: embragatges Luk, Sachs i Valeo, sempre als millors preus.


#3 Frens

Tenir el control del teu cotxe és fonamental al moment de conduir, d'això en depèn la seguretat i dels que t'envolten. Cada component del sistema de frenada necessita atenció. Hi ha diversos símptomes que et poden alertar que necessites passar pel taller mecànic. Si els frens grinyolen, el pedal s'enfonsa més del que acostuma, si sents una vibració en frenar el cotxe, si el pedal està més dur del que és habitual o si el líquid de frens té sempre un nivell baix, has de considerar consultar un professional. Tingues en compte que a Hitcon no necessites demanar cita prèvia, passa per qualsevol dels nostres 4 tallers.


#4 Tubs d'escapament

Un tub d'escapament en mal estat pot emetre massa soroll, fer gasos tòxics que accedeixin a l'interior del cotxe i contaminar el medi ambient. Aquests problemes són notoris, però no tots ho són. Com a exemple, podem esmentar el cas que un catalitzador no funcioni bé i emeti productes tòxics i invisibles a l'atmosfera. Una de les principals falles és per la corrosió que es genera a causa de la condensació dels gasos quan el vehicle para i es refreda. Això passa més vegades si fas servir el cotxe per a trajectes curts. Així mateix, si els components no s'han muntat correctament, se sotmeten a un desgast més gran. El mateix passa si el cotxe vibra en excés. El consell és fer revisions periòdiques i evitar futures avaries.


#5 Caixa de canvis

L'acumulació de quilòmetres i un manteniment incorrecte són les causes principals d'avaries de la caixa de canvis. L'aparició de sorolls, la dificultat d'entrada d'alguna marxa, la pèrdua de lubricant i la possibilitat que alguna marxa es desengrani espontàniament, heu de consultar amb el vostre taller de confiança. Cal aclarir que cap d'aquests símptomes evitarà que puguis arribar al taller amb el cotxe, però has de parar molta atenció a la pèrdua del lubricant. Unes hores de funcionament sense lubricant pot significar la ruïna de tot el conjunt mecànic.

Sabem que tenir un cotxe amb anys d'antiguitat pot significar més despeses de manteniment. Tot i això, has de tenir en compte que si cuides del teu cotxe i fas revisions periòdiques aquestes avaries no seran tan greus, i si ho fossin, tindries temps de planificar la seva reparació, evitant urgències. No dubtis a passar-te per Hitcon i consultar amb els professionals. T'esperem!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.