Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

La bateria és la causa del més comú dels problemes que pot tenir un cotxe. Per sort no es tracta d'una avaria costosa, ni tan sols s'hauria de parlar d'avaria, simplement compleixen el seu cicle. Les bateries tenen una vida útil establerta entre 3 i 5 anys, però sempre podem prendre precaucions per intentar perllongar-la el més possible. El tipus de conducció, el clima, l'ús que es doni al vehicle i el manteniment són determinants en la durada de la bateria del cotxe. Pateixen especialment quan les temperatures baixen dels 0º i amb presència d'humitat. En aquestes condicions el consum energètic és més gran i la sobrecàrrega podria provocar una fallada. Des d'Hitcon volem explicar-te què pots fer per mantenir la bateria en bon estat i què has de fer quan toqui canviar-la.


Com tenir cura de la bateria del cotxe

A molts ens ha passat deixar-nos els llums encesos a la nit i en intentar arrencar el cotxe al matí trobar-te amb la sorpresa que és impossible. Normalment la bateria avisa que teniu problemes. Si has notat que costa arrencar el cotxe has de prendre nota i fer-ne una revisió per evitar que el problema es presenti en el moment més inoportú. Intentar recarregar la bateria connectant unes pinces als borns ia la bateria d'un altre cotxe no és recomanat pels fabricants, ja que es poden cometre errors. És fonamental que tots dos cotxes tinguin el motor apagat, ja que en cas contrari es poden provocar danys greus. Les pinces han d'estar correctament col·locades ja que es pot fer malbé l'alternador i, en el pitjor dels casos, tot el sistema elèctric.


És important que els borns es mantinguin nets per evitar la descàrrega accidental pel contacte prolongat amb impureses. També heu de considerar desconnectar la bateria si saps que no utilitzaràs el cotxe en una temporada. És important a més de la neteja dels borns, que evitis que comenci un procés d'oxidació. Pots ruixar-los amb un aerosol especial o utilitzar vaselina com a protecció. Davant de qualsevol dubte pots consultar-nos, estem a la teva disposició a qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Badalona i Hospitalet.


Tipus de bateries de cotxes

No totes les bateries serveixen per a qualsevol cotxe, t'has d'assessorar amb un professional i consultar el manual del fabricant del cotxe abans de triar la bateria adequada.

Les bateries de cel·les humides són les més barates, no requereixen manteniment i són les de més ús. Els segueixen les bateries de calci, que també són molt utilitzades. Són més resistents a la corrosió que les anteriors i tenen una vida útil més gran. Has d'evitar que se sobrecarreguin perquè es poden fer malbé.

Les bateries VRLA “Valve Regulated Lead Acid”, deuen el seu nom a les vàlvules de seguretat que es troben pressuritzades dins de la caixa de la bateria. Dins aquesta categoria tenim les bateries de gel que si bé són molt bones no són ideals per generar l'arrencada del vehicle. Les AGM, també anomenades bateries seques, tenen una resistència interna molt baixa i són ideals per a l'arrencada, per això són utilitzades en cotxes amb Start-Stop, que aprofiten les frenades per recarregar-se. Per a la tecnologia Start-Stop també es fan servir les bateries EFB en cotxes que no tinguin una demanda denergia molt important.

Les bateries de cicle profund tenen capacitat de proporcionar energia durant un període de temps llarg. Els inconvenients són el preu, ja que són unes de les més cares del mercat ia més tenen una alta ràtio de descàrrega, és a dir que si no es fa servir el vehicle durant una temporada es descarreguen completament.

Les bateries de ions de liti són les que fan servir els telèfons mòbils i els portàtils; per a l'ús en cotxes les dimensions són més grans. Es veuen afectades per temperatures molt baixes i en redueixen el rendiment. Tenen una bona autonomia encara que el preu és relativament alt.


Comptar amb un professional és fonamental, tant per a l'assessorament en triar la bateria, com perquè faci el canvi. Els sistemes són cada cop més complexos i una mala instal·lació de la bateria no és innocu. Recordeu que les bateries es descarreguen si no s'utilitzen. Vine a veure'ns! us oferim l'equilibri perfecte entre qualitat, rapidesa i bons preus.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.