Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

La vida útil de la caixa de canvis, també anomenada caixa de velocitats, sol ser tan llarga com la del cotxe. És comú que no calgui fer reparacions si se'n fa un bon manteniment. Tingues en compte que és una part fonamental del sistema de transmissió, el qual, per mitjà de diferents relacions dels seus engranatges, permet que una mateixa velocitat de gir del cigonyal es converteixi en una diferent velocitat de gir a les rodes de tracció. La caixa de canvis fa d'intermediària entre el cigonyal i les rodes de manera que aquestes sempre obtinguin la potència necessària per desplaçar el vehicle, traient el màxim partit possible al motor. Des d'Hitcon volem explicar-te quins símptomes poden indicar que necessites que un professional li faci un ull a la caixa de canvis del teu vehicle.


#1 Soroll excessiu de la caixa de canvis

El soroll excessiu en ficar les marxes o canviar d'una a l'altra pot ser que hi hagi una folgança entre els engranatges produïda pel desgast natural que genera el pas del temps. Una altra de les causes pot estar en el desgast dels coixinets. En tots dos casos, la solució passa per desacoblar la caixa de velocitats del motor, obrir-la i reemplaçar les peces desgastades. Per fer aquesta reparació calen moltes hores de mà d'obra i per tant el cost és elevat. De manera provisional pots fer servir un additiu amb base de tefló per eliminar aquests sorolls.


#2 Problemes perquè les marxes entrin

Les varetes de canvi són les encarregades de transmetre el moviment des de la palanca de canvi a linterior de la caixa de canvis. Aquests elements solen deformar-se i aquest sol ser el motiu pel qual és difícil que les marxes entrin amb facilitat. De vegades una simple revisió i reparació d'aquests mecanismes és suficient perquè les marxes es facin amb suavitat.

De vegades la raó per la qual les marxes no entren és l'embragatge. El desgast pot ser la causa d'aquest problema.


#3 Problemes per canviar de marxes

El fet de no poder canviar de marxes fàcilment pot tenir la seva explicació a la manca de lubricació dels components o en què no estiguis utilitzant l'oli adequat. Utilitzar l'oli recomanat pel fabricant és fonamental, així com assegurar-te que està en bon estat per poder complir la seva funció. Garantir la lubricació evita avaries greus. És recomanable la revisió d'un professional ja que si el problema persisteix, el motiu pot ser perquè hi hagi fuites d'oli per les juntes.


#4 Les marxes es desengranen espontàniament

Aquest problema és comú en vehicles amb molts quilòmetres recorreguts. La causa és el desgast dels sincronitzadors. Per reparar-los cal desmuntar la caixa de canvis i obrir-la. Novament és una feina de moltes hores i amb el conseqüent cost.

La conclusió és que si fas revisions periòdiques, mantenes l'oli en bon estat i no forces els canvis de marxes, no hauries de tenir problemes amb la caixa de canvis. La vida útil de la caixa de canvis és perllongada i de vegades s'equipara a la del vehicle. El consell és: para atenció als avisos que fan evident la presència d'un problema i recorre al teu taller de confiança. T'esperem a qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Badalona i Hospitalet.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.