Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

L'estiu és sinònim de vacances, descans però també de calor, que de vegades resulta molest. El cotxe es veu afectat per les altes temperatures si no està ben refrigerat, ja que pot superar fins a 20º la temperatura exterior. És així que la calor té una influència molt negativa sobre el teu cotxe, sobretot al motor. Des d'Hitcon volem explicar-te què li passa al cotxe en els mesos més calorosos i les precaucions que pots prendre.


Efectes de la calor al cotxe

Un dels fets més rellevants sigui potser la pèrdua de potència. Aquesta pot veure's disminuïda fins a un 15%. Tots els motors de combustió necessiten aire per poder cremar el combustible. En augmentar la temperatura de l'aire, disminueix la quantitat d'oxigen i el combustible no es crema amb tanta facilitat. Si el filtre d'aire està brut aquesta situació empitjora. Tot això es tradueix en un consum més gran de combustible.

El sistema de frenada està sotmès normalment a una alta fricció que genera calor. Imagina't que augmentem aquesta temperatura en una considerable quantitat de graus. Els discos de frens poden arribar a deformar-se en casos extrems i el líquid de frens dura menys per l'evaporació.


Revisa l'aire condicionat i el sistema de refrigeració ja que qualsevol fugida pot fer que el motor s'escalfi i que es generi una avaria. Una fuita del líquid refrigerant a través de la tapa o una mànega o abraçadora són comuns i fàcils de solucionar. El punt és evitar que el motor segueixi funcionant sense el refrigerant suficient ja que es corre el risc que s'acabi cremant.

Els pneumàtics pateixen un desgast del 25% més a l'estiu. És factible que els pneumàtics augmentin la seva pressió amb les altes temperatures però tampoc no pots circular amb els pneumàtics amb baixa pressió ja que això augmenta la probabilitat de rebentada en un 60%. L'asfalt es troba a temperatures realment altes i els pneumàtics hi circulen sumant-li la calor que genera la fricció. El mode de conducció pot ser determinant.


Què puc fer per evitar que el cotxe pateixi amb la calor?

Les precaucions a prendre es basen en el sentit comú. Un cop el llegeixis no podràs deixar de fer-ho ja que és més que lògic. Pel que fa als frens, el consell bàsic és que utilitzis els frens el mínim possible: utilitza marxes curtes per disminuir progressivament la velocitat del vehicle.

Realitzar parades periòdiques evita el sobreescalfament dels pneumàtics. També heu d'evitar les frenades i els moviments bruscos. Controla el nivell del líquid refrigerant periòdicament i no saltis el canvi del filtre d'aire per evitar un consum excessiu de carburant.


Com repetim, prevenir és la millor actitud que pots prendre per cuidar el teu cotxe i perllongar la vida útil dels seus components. No obstant això, hi ha situacions especials que fan que hagis de prioritzar uns punts sobre els altres. Condueix amb precaució i no surtis a la carretera sense revisar els punts bàsics. Evitaràs sorpreses desagradables. A Hitcon estem a la teva disposició per a tots els dubtes que tinguis. No tanquem per vacances! T'esperem a qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Badalona i Hospitalet.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.