Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

L'oli recorre l'interior del motor i compleix diverses funcions alhora. Fa un llarg viatge a l'interior del motor. Comença quan el col·loquem al recipient i és impulsat a pressió pel circuit de lubricació a través d'una bomba que es troba submergida en el mateix oli. Aquest és succionat i impulsat al circuit, previ pas pel filtre. Des d'Hitcon volem donar-te algunes claus per prevenir avaries que poden ser costoses i també per allargar la vida útil dels components del motor del cotxe.


Funcions que compleix l'oli al motor del teu cotxe

La funció més òbvia i coneguda de l'oli és la de lubricar les peces del motor i reduir així la fricció entre els diferents elements metàl·lics. En estar totes les peces recobertes per una pel·lícula protectora materialitzada per l'oli s'eludeix, en la manera que sigui possible, el contacte metall-metall i s'evita el desgast, allargant la vida útil dels components.

El combustible es crema dins del motor generant diòxid de carboni i aigua. La major part de l'aigua s'evacua per la fuita en forma de vapor, però una part arriba a l'interior del càrter. L'aigua + alguna filtració dels gasos de combustió constitueixen dos elements corrosius dins del motor. L'oli recobreix les superfícies metàl·liques evitant que entrin en contacte amb l'aigua. A més, es pot afegir a l'oli inhibidors de corrosió. A Hitcon us oferim les millors marques a uns preus increïbles!

Una altra funció de l'oli és actuar com a refrigerant dels sectors a què el circuit de refredament no arriba. El cigonyal, les bieles i els coixinets són recoberts per l'oli que ajuda a dissipar la calor. Per això és important triar la viscositat adequada. Ha de poder fluir fàcilment, però amb cert cos que permeti adherir-se a les superfícies i no relliscar. Segueix les indicacions dels fabricants, però davant de qualsevol dubte vine a veure'ns als nostres tallers a Barcelona, ​​Badalona i Hospitalet i t'aconsellarem!


Per què cal canviar l'oli del cotxe?

El pas del temps no perdona i fa que l'oli perdi les propietats. Un oli gastat perd densitat, es torna més líquid i per això és menys efectiu al moment de lubricar, netejar, refredar i protegir.

Es generen partícules degut a la fricció, ja que l'oli no és capaç d'evitar-la al 100% i també per la combustió dins del motor. Aquestes impureses són arrossegades per l´oli fins al filtre que les conté i evita que segueixin circulant entre les diferents peces. Per això és tan important canviar el filtre quan fas el canvi d'oli. D'aquesta manera us assegureu que l'oli està filtrat correctament i que pugui seguir complint amb les seves funcions. Si bé fer el canvi d'oli del cotxe no és una tasca especialment difícil, us recomanem que en tractar-vos d'un servei barat, ho deixeu en mans de professionals. Recordeu que l'oli que retireu del cotxe haureu de rebutjar-lo en punts de recollida d'oli de motor usat. Hem de ser responsables amb el medi ambient i és important que ens fem càrrec dels residus que generem. A Hitcon tenim ofertes increïbles en canvi d'oli per oferir-te i no necessites demanar cita prèvia per venir a veure'ns.


Cada quant he de canviar l'oli del cotxe?

El període que l'oli dura en bon estat varia en funció de l'ús que donis al cotxe, si circules a la ciutat o si fas trajectes llargs. També hi influeix el tipus de vehicle, la marca i el model. Et recomanem que ho canviïs entre els 7.000 i 10.000km o una vegada a l'any, el que passi abans. Igualment revisa-ho periòdicament per poder advertir qualsevol problema de pèrdues que pugui tenir el circuit.

Les marques són garantia de qualitat de l'oli que poses al cotxe. A Hitcon tenim una norma inamovible en els canvis d'oli: no fem servir oli a granel. Tu tries la marca i nosaltres obrim l'envàs davant teu i t'emportes l'oli restant. Proveu-nos! VOLEM SER EL TEU TALLER DE CONFIANÇA.


L'oli és com la sang del motor, la importància que té per al funcionament correcte del cotxe és vital. No t'arrisquis a fer servir olis de marques desconegudes ni barregis olis de diferents viscositats ja que pots alterar-ne les propietats. T'oferim les millors marques i el millor servei a uns PREUS IMBATIBLES. Rapidesa + Qualitat + Preu = Hitcon, Automòbil Center. T'esperem!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.