Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Tenir els pneumàtics en bon estat és fonamental per a la seguretat en conduir. Es pot intentar prendre precaucions per prolongar la vida útil dels pneumàtics, però l'envelliment és inevitable. El cautxú és un material perible que perdrà les propietats en un període relativament curt de temps. Els pneumàtics solen durar entre 4 i 6 anys.


El canvi de pneumàtics és una despesa important i per això és una pregunta recurrent la de si és possible canviar els pneumàtics de 2 en 2. L'ideal és que els 4 pneumàtics siguin iguals, però hi ha l'opció que ho siguin per parells. És molt important que sempre es triïn les dimensions homologades pel fabricant del cotxe. Davant de qualsevol dubte, passa't per qualsevol dels nostres 4 tallers i l'equip de professionals de Hitcon t'assessorarà en l'elecció dels pneumàtics més adequats per al cotxe.


On col·locar els pneumàtics nous?

Els pneumàtics davanters es gasten més ràpid, resisteixen un pes més gran, dirigeixen el vehicle ia més la majoria dels cotxes són de tracció davantera. Tot i això l'eix del darrere és gairebé incontrolable des del punt de conducció. Si col·loquem els pneumàtics nous a l'eix del darrere, el cotxe s'inclinarà notablement cap endavant a les frenades i els pneumàtics del darrere s'enlairaran de l'asfalt. Si plou el risc és encara més gran, en col·locar els pneumàtics nous a l'eix del darrere reduïm el risc de patir aquaplaning. Això és la conseqüència que els pneumàtics no puguin evacuar a temps l'aigua que trepitgen i que per això surin sobre l'aigua de la carretera, perdent-ne el control. Això es veu accentuat al fet que la part posterior del cotxe té menys pes.

És a dir que si no pots canviar els 4 pneumàtics alhora, col·loca els nous a l'eix del darrere, per aconseguir una major estabilitat en conduir en situacions de risc, com frenades brusques, sòls lliscants o corbes tancades. Abans de prendre aquesta decisió consulta les nostres ofertes a pneumàtics. Et sorprendràs dels preus que t'oferim, incloses les millors marques: Pirelli, Michelin, Firestone i més.

Recorda que si el teu cotxe té tracció a les 4 rodes, és obligatori canviar els 4 pneumàtics alhora, ja que normalment funcionen amb tracció davantera o del darrere i només en determinats moments la tracció és integral.


Regles al canvi de pneumàtics

Quan la profunditat de les ranures sigui de 1.6mm, estaràs obligat a canviar-los, ja que aquest és el límit legal. L'ideal és no arribar a aquest punt, revisa els pneumàtics regularment o passa't per Hitcon i ho farem per tu.

Després d'una punxada al flanc lateral del pneumàtic el més probable és que hagis de reemplaçar-lo. Consulta amb un professional i no corris riscos innecessaris.
Para atenció si notes que el desgast del dibuix del pneumàtic és irregular ja que això escurçarà la seva vida útil. A més, segurament això passa per un problema en l'alineació i l'equilibrat, de fàcil solució.

Controla la pressió dels pneumàtics ja que això ajudarà a estalviar combustible en optimitzar el rodament del pneumàtic ia més a estar del costat de la seguretat. Un pneumàtic amb poca pressió o massa inflat disminueixen la zona de subjecció.


En resum, l'ideal és canviar els 4 pneumàtics alhora. Si no t'ho pots permetre, fes-ho de 2 en 2, col·loca els pneumàtics nous a l'eix del darrere i aconseguiràs un major control del vehicle. No oblidis que de l'estat dels pneumàtics pot dependre tenir un accident o poder evitar-ho. Hi ha imprevistos que escapen al nostre control però l'estat dels pneumàtics és totalment controlable. Fes revisions periòdiques i queda't del costat de la seguretat. Hitcon i els seus professionals estan a la teva disposició per a qualsevol dubte que tinguis. Truca'ns, escriu-nos o vine a veure'ns sense cita prèvia!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.