Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

El manteniment del teu cotxe és la clau per estalviar diners a mitjà i llarg termini. Si no fas les revisions periòdiques no només t'arrisques a possibles arranjaments costosos, sinó que també poses en risc la teva seguretat i la dels teus. Des d'Hitcon t'expliquem els 10 punts més importants perquè estalviïs diners. cat**********


#1 Tria els pneumàtics adequats per al cotxe

Escollir els pneumàtics adequats és important per assolir un equilibri entre seguretat i consum. Tot i que és cert que uns pneumàtics més grans ens donen més seguretat, no hem d'exagerar. Normalment els fabricants no ens permeten triar lliurement els pneumàtics, sinó que els associen per defecte segons la llanta que elegim o el paquet esportiu. A Hitcon podem mostrar-te les millors opcions pel teu cotxe segons el teu estil de conducció.


#2 Revisió completa del sistema de frenada

El sistema de frenada està associat directament a la seguretat, per aquest motiu és molt important fer una revisió periòdica. Els discos de frens s'erosionen amb facilitat, són sensibles a la pols i la humitat, a més poden torçar-se, esquerdar-se i rovellar-se. Si noteu una forta vibració en la direcció en frenar, és possible que sigui el moment de canviar els discos de fre. Tot i així, realitzant un correcte manteniment de les pastilles de fre, protegim els discos, allargant la seva vida útil.


#3 Pressió adequada als pneumàtics

Una baixa pressió dels pneumàtics té molts efectes negatius. Podem esmentar, com a exemple: una distància de frenada molt més llarga en mullat, menor resistència a l'aquaplaning, dificultat per maniobrar, un desgast irregular i més ràpid dels pneumàtics.

D'altra banda, una pressió massa alta dels pneumàtics empitjora l'adherència i absorció de les irregularitats del paviment, a més de provocar un desgast accelerat dels elements de la suspensió. Aconseguir la pressió òptima és important per a una conducció segura, una durabilitat més gran i un consum menor de gasolina.


#4 Control dels fluids del cotxe

Controlar el nivell del líquid de frens, de l'oli i del líquid refrigerant al sistema de refrigeració del motor és important per prolongar la seva vida útil i evitar el dany de components cars.

El líquid de frens està involucrat a cada frenada, l'oli evita la fricció entre els components del motor i el líquid refrigerant és responsable de mantenir la temperatura del motor en nivells acceptables.


#5 Equilibrat i alineació dels pneumàtics

Una mala alineació generarà el desgast irregular dels pneumàtics i la conseqüent disminució de la vida útil. Un mal equilibrat causa vibracions molestes que es perceben al volant i també pot danyar el sistema de suspensió del teu cotxe. Reviseu l'equilibrat i l'alineació dels pneumàtics!


#6 Filtre d'aire

La funció del filtre d’aire és la de retenir les impureses del flux d’aire que entra al motor. S'ha de netejar periòdicament i substituir-se per un de nou quan sigui necessari. Un filtre d’aire greixat suposa un consum excessiu de carburant i un descens del rendiment del motor.


#7 Corretja de distribució

La corretja de distribució sincronitza el funcionament de vàlvules i pistons perquè no interfereixin entre si durant el rodatge. Si aquesta harmonia es perd a causa del desgast o el tall d'aquesta corretja, els danys al motor poden ser irreparables. Si passeu per alguns dels tallers Hitcon, us aconsellarem el millor per al vostre vehicle.


#8 Apartat elèctric

Els cotxes moderns tenen alternadors molt eficaços però el desgast de bateria a què se sotmeten a l'arrencada és molt important. Et recomanem que abans de posar el teu cotxe en marxa t'asseguris de tenir els llums i el climatitzador apagats, així com que les portes del vehicle estiguin tancades.

L'important és assegurar que no queden llums encesos que generin un consum elèctric que desgastin la bateria en excés.


#9 Netejaparabrises

La majoria dels accidents tenen lloc de nit. La visibilitat és la clau, sobretot els dies de pluja. Tenir eixugaparabrises de bona qualitat és fonamental per garantir una correcta neteja del vidre. A més, si no es troben en bon estat poden arribar a esgarrapar el vidre. Una revisió periòdica és el millor, ja que la reparació és de cost molt baix i els riscos de no fer-ho involucren directament la visibilitat, amb els alts riscos que això suposa.


#10 Conducció eficient

Un dels punts més significatius per estalviar diners és la conducció i depèn només de tu.

Heu d'evitar accelerar i frenar amb freqüència. També és aconsellable fer les reduccions tan suaus com sigui possible per aprofitar tot el fre de motor possible, sense haver d'abusar de l'ús dels frens.
La conclusió és força simple. Aconsegueix tenir el teu cotxe a punt amb revisions periòdiques i així evitaràs avaries d'importància. Consumiràs menys carburant i allargaràs la vida útil dels pneumàtics i d'altres components. T'esperem a qualsevol dels nostres 4 tallers, sense cita prèvia.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.