Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

La corretja de distribució sincronitza els quatre temps del motor: funció d'encesa i obertura i tancament de les vàlvules d'admissió i d'escapament. Transmet el moviment del cigonyal a l'arbre de lleves perquè s'obrin i tanquin les vàlvules d'admissió i fuga de gasos al pistó. A més, posa en funcionament la bomba d'oli, la d'aigua i la injectora en el cas dels motors dièsel.

És un dels elements als quals no se sol prestar molta atenció a causa de la seva llarga vida útil. No obstant això, és de vital importància controlar els terminis suggerits pel fabricant i fins i tot canviar-la preventivament. Quan la corretja es trenca es produeixen danys irreversibles: els pistons arriben a tocar les vàlvules, es torça l'arbre de lleves, la part superior dels pistons i de les bieles es fan malbé.


Quan cal canviar la corretja de distribució del cotxe?

La corretja de distribució és el sistema de transmissió més utilitzat actualment. La cadena de distribució és més sorollosa però té una vida útil gairebé il·limitada. Per estalviar costos, les cadenes s'han anat reemplaçant per les corretges de distribució que tenen una durada més limitada, però són més lleugeres i silencioses. Aquestes corretges tenen una ànima d'acer recoberta per cautxú sintètic i neoprè, materials que permeten tenir una gran resistència i flexibilitat sense estirar-se ni variar-ne les dimensions. El cautxú és perible, ja que es va enrigidint amb el pas del temps, per això la seva vida útil és limitada.

La durada estimada de la corretja de distribució està establerta al llibre de manteniment del cotxe, on es recomana un quilometratge màxim. Normalment, s'ha de canviar entre els 60.000 i els 150.000km o els 5 anys, cosa que arribi abans. Si condueixes sempre en un entorn urbà has de reduir el quilometratge màxim un 20% a causa de la major quantitat de frenades i arrencades generades pels passos de zebra i els semàfors.

Les avaries que pot generar el trencament de la corretja de distribució són costoses. Passa't per qualsevol dels nostres 4 tallers, sense cita prèvia i canviarem la corretja de distribució del teu cotxe al millor preu.


Es pot revisar la corretja de distribució?

La corretja de distribució es troba oculta i per aquest motiu no és possible fer una inspecció visual per assegurar-nos que es troba en bon estat. Per arribar a la corretja s'hauria de fer el 70% de la feina que porta el canvi de la corretja. És a dir que només veiem la corretja quan es fa el canvi. L'única manera d'evitar avaries serioses és controlar el quilometratge màxim i el termini indicat pel fabricant. Aquesta és la clau.

Hi ha alguns signes a la corretja auxiliar, que sí que es troba a la vista, que indiquen el desgast. Normalment si la corretja auxiliar no es troba en bon estat és indicador que la corretja de distribució tampoc no ho està.

La pèrdua de tensió de la corretja auxiliar sol traduir-se en una mena de grinyol o xiulet a la zona del motor, que ens pot servir d'avís. Si la corretja auxiliar està quartejada també ens estaria indicant que és el moment de canviar les dues corretges.

En alguns cotxes, la bomba d'aigua està vinculada a la corretja de distribució. Un error de la bomba farà necessari el canvi de la corretja. Per aquest motiu et recomanem que sempre que canviïs la corretja canviïs la bomba d'aigua com a norma preventiva. Tingues en compte que a Hitcon, en el preu del canvi de la corretja de distribució, sempre incloem el canvi de la bomba d'aigua.

No cal que t'arriguis, a Hitcon t'oferim uns preus increïbles en corretges de distribució. El nostre volum de treball ens permet oferir-te les millors ofertes a les primeres marques. Ens interessa que el teu cotxe funcioni bé i ser el teu taller de confiança.


La corretja de distribució compleix la funció fonamental de fer que tot funcioni de manera sincronitzada. La seva fallada pot provocar el trencament de part del motor, cosa que implica reparacions realment costoses.

El nostre equip de professionals té gran experiència en canvis de corretges i us aconsellarà sense cap compromís. Hitcon es caracteritza per mantenir lequilibri entre qualitat, preu i rapidesa. Posa'ns a prova!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.