Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Sabem la importància que tenen els pneumàtics a l'hora de conduir, però de vegades no els revisem en llargs períodes de temps. Un pneumàtic desgastat requereix el doble de distància de frenada que un en bon estat. Aquest és un dels motius més comuns d’accidents.

Els pneumàtics compleixen diverses funcions alhora:

✓ Suporten el pes del vehicle en repòs i en moviment.
✓ Transmeten la potència del motor en corbes, acceleració i frenades.
✓ Ens permeten tenir el control del vehicle sobre qualsevol tipus de terra.
✓ Esmorteeixen les irregularitats de la carretera no només per assegurar el confort dels passatgers, sinó també per assegurar la durada mecànica del cotxe.


Això t'ho expliquem perquè vegis clarament que els pneumàtics són un element molt important i que sempre han d'estar en bon estat. Des d'Hitcon t'expliquem com revisar-los i també alguns consells per aconseguir que durin més.


Desgast i envelliment dels pneumàtics del cotxe

L'envelliment dels pneumàtics és inevitable ja que el cautxú és un producte perible. La seva vida útil està compresa entre els 4 i els 6 anys, a partir d'aquí el material perd les propietats.

Es considera que els pneumàtics duren de mitjana uns 40.000km, però les temperatures a què estiguin exposats, les condicions de les carreteres on circules, el mode de conducció i altres factors fan que sigui impossible dir exactament quant duraran. Per això és fonamental revisar-los.

Pots fer la verificació tu mateix. Es tracta de buscar els indicadors que els fabricants posen al flanc lateral del pneumàtic ia la mateixa línia trobaràs els testimonis de desgast. T'has d'assegurar de no arribar a aquesta marca ja que és el límit legal.

També et pots passar per qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Hospitalet, Badalona i els revisarem per tu.


Manteniment dels teus pneumàtics

Recordeu sempre que els pneumàtics que tenen un manteniment adequat duren més. És important que t'asseguris que tenen la pressió adequada. Aquest factor afecta l'adherència a la carretera i l'estabilitat. A més, portar la pressió correcta ajuda a tenir un desgast homogeni.

Tingues en compte que les vàlvules són fonamentals perquè els pneumàtics conservin la seva hermeticitat. Es gasten a mesura que la roda gira i estan sotmeses a pressions que augmenten en conduir a més velocitats. Per aquest motiu és important canviar-les cada cop que reemplaces els pneumàtics.

L'equilibrat també és un factor a tenir en compte, ja que reparteix el pes a tota la superfície de rodament del pneumàtic i evita un desgast irregular. A més, evitarà vibracions.

L'alineació és assegurar-nos que els pneumàtics estiguin paral·lels. Colpejar una vorera o una sotragada són les causes més comunes que fan necessària l'alineació. Si el pneumàtic si inclina cap a dintre o cap a fora generarà un desgast irregular de la superfície.


Què puc fer per limitar el desgast dels pneumàtics?

Tot el que hem esmentat és molt important, però encara en pots fer més. La teva conducció també influeix en la vida útil dels pneumàtics. Una conducció esportiva amb accelerades i frenades contínues, així com els moviments bruscos faran que durin molt menys. Tingues especial cura en la velocitat en girar ja que als revolts el desgast és irregular.

Para atenció a les carreteres que tries. Si tens alternativa inclina't per les que estigui en bon estat encara que no sigui la més curta. Evita les superfícies de graveta i els sots, frena als ressalts i guals, intenta no frenar de manera brusca.


Els pneumàtics, amb només uns centímetres quadrats de contacte amb el terra, han de complir moltes funcions. D'ells depenem per fer qualsevol acció, motiu pel qual necessiten una atenció especial. Recordeu que no heu d'arribar als límits de desgast ja que les prestacions s'aniran reduint gradualment. A Hitcon tenim ofertes increïbles per canviar els pneumàtics. Queda't del costat de la seguretat. Nosaltres podem ajudar-te. T'esperem!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.