Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

La il·luminació als cotxes està directament lligada a la seguretat en la conducció. Poder veure i ser vists és fonamental.
La cerca d'una il·luminació més potent i segura és el que ocupa les grans marques. A més d'aconseguir tenir més llum hi ha altres factors a tenir en compte, com ara el disseny, el color i el consum d'energia.
Làmpades halògenes, xenó, led i làser són les opcions actuals. Cadascuna té avantatges i desavantatges que t'explicarem des d'Hitcon.


Llums halògens, els més usats.

Els llums halògens són encara els més utilitzats. Les raons són simples, són barates i permeten la seva extracció i substitució de manera fàcil.

El corrent elèctric passa per un filament metàl·lic que actua com una resistència. Es posa vermell vermell i desprèn llum. Aquest filament està tancat en una ampolla amb gas halogen i així la seva durada és molt més gran, la llum és més blanca i més abundant. La bombeta és de vidre de sorra de quars de manera que no és convenient tocar-la amb els dits nus, ja que el PH lleugerament àcid de la pell malmet aquest vidre.

Els sistemes han avançat força, i si bé no assoleixen una intensitat tan alta com el xenó, il·luminen bé i el seu preu és considerablement més baix. A Hitcon t'oferim ofertes increïbles a les primeres marques: Osram i Phillips. No obstant això, us recomanem que les reemplaceu anualment, ja que cada any que passa aquests llums perden un 20% de la seva capacitat d'il·luminació. Vine a veure'ns i farem una revisió dels fars del teu cotxe.


Fars xenó, laugment de la potència.

El sistema de fars xenó és anàleg al sistema de tubs fluorescents adaptat als cotxes.
El filament ja no existeix i al seu lloc hi ha 2 elèctrodes de tungstè molt propers, però que no arriben a tocar-se. El corrent arriba d'un elèctrode i salta a l'altre i produeix un arc elèctric. L'ampolla és farcida de gas xenó i sals metàl·liques. També solen anomenar-se llums de descàrrega de gas. És un sistema complex i el canvi l'ha de fer un especialista, no dubtis a passar-te per qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Hospitalet i Badalona.
El gran avantatge és que il·luminen 3 vegades més que les halògenes amb la meitat del seu consum. A més, són capaços d'enllumenar tota la carretera, característica que notaràs immediatament en conduir de nit. Els objectes es veuen més nítids encara que es trobin a una distància més gran.

El desavantatge és que el preu és més elevat i que necessites personal qualificat per fer la seva reposició, com ja hem esmentat.


Led, l'aposta dels darrers anys

La il·luminació led va guanyant terreny al món dels cotxes. Els leds són díodes que condueixen electricitat en aplicar-los un corrent elèctric. Un conjunt aconsegueixen una il·luminació gairebé tan potent com els de xenó. Generen llum blanca ia més permeten una gran versatilitat en el disseny dels fars. Un altre gran avantatge és la seva gran durabilitat, poden arribar a les 100.000 hores, cosa que significa que acompanyaran el cotxe en tota la vida útil. El baix consum és també destacable.

La seva debilitat és que arriben a temperatures força altes pel que solen incorporar un dissipador de calor per baixar la temperatura del sistema. Si tenen algun problema hauràs de recórrer a un professional per solucionar-ho.


Fars làser, la il·luminació del futur

Aquest tipus d'il·luminació encara és molt cara i es troba en etapa de desenvolupament. El gran avantatge és l'augment de la potència, il·luminen el doble que un led convencional gràcies a l'amplificació de la llum per emissió estimulada de radiació. La superfície emissora és 10 vegades més petita i se'n redueix el consum en un 30%.

Una altra característica important és que és agradable per a lull humà, ja que és similar a la llum del dia.

De moment només és utilitzada com a llum de suport ja que funcionen de manera automàtica en funció de les condicions del trànsit. El conductor no la pot activar o desactivar manualment.


La visibilitat és determinant al moment de conduir. Poder veure els objectes que ens envolten i ser conscients de la distància que ens en separa és fonamental. Una distracció en el manteniment ens pot afectar seriosament. No oblidis netejar els fars periòdicament, aigua, sabó i un bon assecat permetrà que els fars il·luminin amb tota la potència que tinguin. Has de ser conscient que així com la brutícia pot limitar la il·luminació, també ho farà una superfície groguenca o opaca pel pas del temps. Hi ha kits d'abrillantament i poliment, per tornar a fer que es vegin com a nous.

Vigila l'alçada dels llums per garantir una visibilitat òptima però també per evitar molestar altres conductors.

Recordeu que els nostres professionals estan a la vostra disposició. Volem ser el teu taller mecànic de confiança! T'esperem.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.