Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Com funciona l'embragatge, possibles avaries i com prevenir-les

El kit d'embragatge és l'intermediador entre el motor i la caixa de canvis. Transmet per adherència la potència del motor a les rodes a través de la caixa de velocitats. Ens permet passar d'una marxa a la següent absorbint les sacsejades de la transmissió. És a dir, que la seva funció és fonamental i que es gasta amb relativa facilitat sobretot si conduïm en entorns urbans. Els embussos, l'arrencada a les costes i la sobrecàrrega del vehicle són algunes de les causes del desgast de l'embragatge.

Des d'Hitcon volem explicar-te com funciona i com detectar avaries. També et volem donar alguns consells de conducció per prolongar la seva vida útil.


Com funciona el kit d'embragatge?

La funció de l'embragatge és transmetre la potència del motor a les rodes i també interrompre aquest moviment per poder engranar una altra velocitat. D´aquesta manera podrem iniciar o continuar l´avanç del nostre cotxe amb suavitat. En transmetre aquesta potència, és a dir en no trepitjar el pedal de l'embragatge, es diu que aquest està embragat. Quan pressionem el pedal es diu que està desembragat. Entre aquestes dues posicions és quan es produeix el desgast de l'embragatge. Per aquest motiu és per això no s'ha de trepitjar mai l'embragatge en circular.

Hi ha molts tipus d'embragatges però tots funcionen de la mateixa manera. El millor és que professionals facin una revisió del sistema d'embragatge i diagnostiquin el seu estat.


Símptomes i avaries de l'embragatge

L'embragatge no ha de fer soroll si es troba en bon estat. Si apareix un soroll just després de canviar de marxa i deixar anar el pedal, el més probable és que l'eix estigui desgastat i que necessiti ser reemplaçat per un de nou. Si el soroll es genera en trepitjar l'embragatge el més probable és que el comandament de transmissió necessiti un ajustament.

De vegades el soroll apareix quan mantens el pedal de l'embragatge atapeït com pot passar en un semàfor. En aquest cas el problema segurament es troba al desgast dels rodaments. T'has de passar pel taller per a una revisió. Recordeu que podeu passar per Hitcon sense cita prèvia i que teniu 4 tallers entre els quals triar a Barcelona, ​​Badalona i Hospitalet.

Un altre símptoma que pot indicar problemes és el patinat de l'embragatge. El disc de fricció pot estar gastat i impedeix que l'embragatge pugui transmetre tota la potència del motor. Una altra causa possible és que hi hagi una fuita d'oli a la retenció de l'eix primari de la caixa de canvis o del cigonyal. En tots dos casos caldrà la substitució de l'embragatge.

Si el pedal està massa dur i es té dificultat per canviar les marxes el problema gairebé sempre està associat a un defecte al sistema d'accionament de l'embragatge. Amb el pas del temps és habitual que la maça de l'embragatge es grip i que calgui canviar el kit complet.

Si notes que has de fer molta força per canviar de marxa amb el cotxe en moviment i se senten uns sorolls, pot ser perquè el plat de pressió no se separi del tot en accionar l'embragatge. Això pot ser degut a una fallada en el sistema d'accionament o que el collarí estigui encastat.


Pots prevenir molts dels problemes que pot generar l'embragatge si pares esment en conduir. Et recomanem que no donis suport al peu en repòs sobre el pedal de l'embragatge, i que no mantinguis l'embragatge atapeït en els semàfors. El millor és esperar en punt mort.

Sempre trepitja el pedal a fons per a assegurar una completa separació de les peces. Tampoc ho deixis anar massa ràpid, ja que generaràs friccions innecessàries en l'embragatge.

Aquests consells poden prolongar la vida útil del sistema d'embragatge del teu cotxe.

En el moment que sigui necessari reemplaçar-lo, et recordem que en *Hitcon tenim les millors marques: embragatges *LUK, *SACHS i *VALEO. Pots venir a veure'ns sense cita prèvia. Els nostres professionals estan a la teva disposició. T'esperem!

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.