Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Les vacances són per relaxar-nos! Si teniu la necessitat d'improvisar enmig d'un viatge a causa d'una avaria, això es traduirà en estrès i segurament en costos més elevats que els que tindries a la teva ciutat. L'objectiu ha de ser avançar-se als imprevistos. Des d'Hitcon t'expliquem quins punts has de revisar al cotxe abans de viatjar, perquè les teves vacances siguin tan gratificants com te les has imaginat.


#1 Desgast i envelliment dels pneumàtics del cotxe

Gran part de la nostra seguretat al volant depèn dels pneumàtics. Per això és més que important prestar-los una atenció especial. Heu de revisar els pneumàtics regularment i assegurar-vos que es troben en bon estat. El cautxú és un producte perible i la seva vida útil es troba entre els 4 i els 6 anys. És a dir que l'envelliment és inevitable i hauràs de considerar canviar-los encara que no facis servir molt el cotxe.
No deixeu de controlar la pressió dels pneumàtics abans de començar el viatge.

Pel que fa al desgast, es tracta de buscar els indicadors que els fabricants posen al flanc lateral del pneumàtic i assegurar-te de no arribar al límit legal. Davant de qualsevol dubte sempre és millor consultar amb un professional. No oblidis revisar també el pneumàtic de recanvi!


#2 La importància dels frens

Tenir el control del cotxe en tot moment és fonamental, és a dir que has de poder frenar en la distància que necessites. Els discos de frens s'erosionen amb facilitat ia més és factible que es torcen, esquerdin i oxidin. En tenir les pastilles de frens en bon estat protegim els discos i allarguem la seva vida útil. No deixis de controlar el líquid de frens que és fonamental per al funcionament correcte del sistema de frenada. Poder frenar a temps pot ser la diferència entre tenir un accident o no tenir-ne.


#3 Controla el nivell d'oli del cotxe

Tots els fluids del cotxe compleixen funcions importants. L'oli és una de les estrelles ja que lubrica i protegeix les peces del motor de la fricció. A més actua com a refrigerant ja que dissipa les altes temperatures que es generen al motor quan està en funcionament. Quedar-te sense oli al cotxe és una de les coses més greus que et poden passar, si no pares immediatament et quedaràs sense motor. A Hitcon treballem amb les millors marques ja que són garantia de qualitat. No fem servir oli a granel! Vine a veure'ns sense cita prèvia.


#4 Llums i visibilitat a la carretera

La visibilitat al moment de conduir és molt important, ja que redueix notablement les possibilitats d’accidents. Neteja els fars, ja que de vegades la brutícia acumulada pot ser un problema. Aigua + sabó i un bon assecat és el manteniment bàsic. També has de prestar atenció a l'alçada dels fars per garantir una visibilitat òptima, però també per evitar molestar altres conductors. Els fabricants diuen que després d’un any els llums perden un 20% de capacitat d’il·luminació. Si no utilitzes làmpades de xenon, us recomanem que les canvieu cada any.


#5 Comproveu l'estat de la bateria

És difícil recordar-se de la bateria tret que de problemes. Que un tècnic la revisi abans d'un desplaçament llarg és imprescindible, ja que et pots quedar sense poder arrencar el cotxe. Posar el cotxe en moviment i intentar arrencar-lo no és una de les activitats que has planificat per a les vacances. Una altra opció que tindries seria intentar carregar la bateria amb unes pinces connectades a un cotxe donant. Necessites tenir les pinces i l’ajuda d’un altre cotxe. L'opció més simple i més pràctica és passar per un taller i que verifiquin que està en bon estat abans de sortir a la carretera.


#6 Aire condicionat, gaudeix del viatge amb cotxe

Fer viatges llargs pot ser molt plaent, sempre que sigui possible regular la temperatura de l'interior del cotxe. El circuit tancat de climatització està compost per tubs flexibles i per aquest motiu les fugides són comunes. Recarregar el gas de l'aire condicionat del cotxe no és car i et permetrà gaudir dels trasllats. És important que es revisi el filtre d'aire per evitar males olors, bacteris ia més perquè no redueixi el cabal de l'aire que és injectat a l'habitacle. A més, estalviaràs combustible si el refredament de l'aire és òptim!


#7 Seguretat en conduir

Aquesta falsa seguretat que no passarà res pot desaparèixer en un segon. Has d'estar preparat per fer front als imprevistos que puguin sorgir. Has d'assegurar-te de portar els elements obligatoris per a emergències: armilla reflectora, triangles o dispositius portàtils per senyalitzar el cotxe detingut i la roda de recanvi són els bàsics. Evita multes, sancions i posa't del costat de la seguretat.

Quan planifiques un desplaçament llarg has d'incloure el control general del cotxe a la llista de tasques a realitzar. El cotxe és el mitjà que ens permet arribar a la destinació ia més, en el moment que es tanquen les portes i ens dirigim a la carretera, és quan comencem les nostres vacances. No desaprofitis ni un minut, no t'arrisquis innecessàriament! Fes una revisió i viatja amb la tranquil·litat que ens fa la sensació de ser previsors.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.