Manteniment i reparació de l'automòbil

Idioma: ES CA

Tota combustió genera gasos residuals de diferents tipus. El motor de combustió interna no és capaç de cremar el combustible íntegrament. A més combustible sense cremar, més generació de substàncies nocives expulsades als gasos d'escapament cap a l'atmosfera. De tots els gasos a expulsar, el diòxid de carboni és, tot i no ser un gas tòxic, el causant més gran de l'efecte hivernacle. Des d'Hitcon volem que prenguis consciència de la importància que té el sistema d'evacuació de gasos residuals del teu vehicle. Coneix com funciona i quines són les avaries més comunes amb què et pots trobar.


Quina és la funció del tub d'escapament?

La funció del tub d'escapament és evitar que els gasos s'acumulin al motor i ho facin menys eficient. A més, evita que aquests gasos ingressin a l'interior de l'habitacle i intoxiquin els passatgers. La tècnica de combustió dels motors ha millorat els darrers anys, amb la conseqüent reducció d'emissions brutes. No cal desatendre tampoc les millores en la qualitat dels combustibles; el combustible sense plom va ser un punt d?inflexió. El catalitzador és on es redueix limpacte ambiental. S'hi netegen els gasos residuals mitjançant un procés químic a altes temperatures. En poques paraules, fa possible la transformació dels hidrocarburs (HC) en vapor daigua i del monòxid de carboni (CO) en diòxid de carboni(CO2).

El silenciador també forma part del sistema d'escapament i és l'element que minimitza el so de les explosions que tenen lloc al motor. És una mena de laberint de circuits que genera el rebot del so, dissipant-lo abans que surti pel tub d'escapament.


Avaries més comunes dels tubs d'escapament

La durada del tub d'escapament ronda els 130.000 km, motiu pel qual suposem que no cal parar-hi atenció. No obstant això, les altes temperatures dels gasos que circulen al seu interior, la humitat i altres factors poden fer que necessitem canviar-lo.

L'avaria més comuna és el trencament als punts d'unió de les diferents parts, així com al propi tub. La unió del tub amb el silenciador i el catalitzador de vegades pot resultar danyada per la presència d'esquerdes o trencaments. T'adonaràs de seguida ja que començaràs a sentir un fort soroll. Si l'esquerda és petita, podrà ser reparada amb una cua específica que taparà la fuita. En cas de trencaments més importants caldrà canviar la peça.

El color del fum que surt de la fuita ens pot advertir de diferents problemes que poden o no incloure el sistema d'evacuació. Si el fum és negre, denota que s'està cremant més combustible del necessari. El problema pot estar al filtre d'aire o al regulador de pressió de combustible, però convé que acudeixis al taller com més aviat millor ja que s'està consumint més combustible del necessari. Si el fum és de color blavós vol dir que el motor crema massa oli. Us recomanem que un professional verifiqui el nivell d'oli i l'estat dels anells del pistó i les vàlvules. El color blanc gairebé imperceptible estaria indicant que hi ha condensació al tub d'escapament. La presència de condensació comporta l'oxidació de les parts de la línia d'escapament. En canvi, si és dens, podria estar indicant que el motor està cremant líquid refrigerant.

Una altra avaria força comuna és la presència d'una vibració que acabarà generant esquerdes o trencament de les parts del tub d'escapament. Convé que un professional s'asseguri que tot està ben subjecte per evitar l'aparició dels problemes ja esmentats.


El consell d'or és que facis una revisió periòdica del vehicle i així evitaràs avaries més costoses. A més, tingues en compte que les exigències pel que fa a les emissions estan sent cada vegada més estrictes. A Hitcon tenim ofertes increïbles en revisions! Podeu venir a visitar-nos sense cita prèvia a qualsevol dels nostres 4 tallers a Barcelona, Hospitalet i Badalona.

Horario talleres:


Lun - vie:
9:00 - 13:30, 15:30 - 19:00 h
Sábados:
9:00 - 13:00 h

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies.